24.07.12

Lielās ielas pārvēršanās

Lielās ielas pārvēršanās

Lielās ielas rekonstrukcijas darbi, kuri uzsākušies vakar, jau ir izmainījuši ielu. Šodien tika nozāģēti visi koki, atklājot ēkas ar nevisai patīkamo brūno apmetumu. Ļoti ceru, ka pilsētas vadība saņemsies un pārkrāsos mājas gaišākās krāsās, padarot pilsētas centru pievilcīgāku.
Par kokiem īpaši satraukties nevajag, jo vēlāk tiks sastādīti jauni, bet iela kļūs plašāka.
Jaunā satiksmes kustība neizraisīja īpašus sastrēgumus, izņemot apgrūtinājumus Kr.Barona un Pasta ielā, kurā ik pa laikam veidojās sastrēgums. Gājējiem šajā krustojumā arī nav īpaši patīkami. Būtu labi šeit ierīkot gājēju pārējas, jo šoferīši pastāvot sastrēguma, nervozi šķērso Pasta ielu un pārkāpj CSN noteikumus.

Nevērīgs šoferītis bija atstājis auto jaunā pieturvietā un padarīja autobusu vadītājus piktus. Pasta ielā tagad var apstāties kreisā pusē, bet labā apstāšanās un stāvēšana tagad ir aizliegta.
Gājēju pārēja Lielās un Akadēmijas ielu krustojumā arī liek nervozēt. Bet ja gājēji un šoferīši ievēros luksofora gaismas, tad problēmu nebūs. Vienīgais aizrādījums celtniekiem varētu būt par to, ka kustības ierobežošanu viņi veica dienas laikā, nevis agri no rīta vai naktī. Tādēļ vakar arī veidojās lieli korķi.


Gājēju ietve no Akadēmijas iela līdz Driksas tiltam zaudēja savu bruģi. Pagaidām tā ir normāli izejama un izbraucama ar divriteni. Bet pēc kā tā izskatīsies pēc lietus sākšanās, grūti pagaidām pateikt. Drīzāk jau pēc normālas dubļu vannas. Cerams, ka pēc iespējas ātrāk tiks atklāta kustība pretējā ielas pusē.
Arī asfalts tiek jau frēzēts nost, kas varētu nozīmēt, ka celtnieki īpaši nevilcināsies ar darbiem.

Aigars Ieviņš teica...

 Paldies! Tieši vēlējos sagaidīt no kāda galerijas par šo tēmu - pašam galīgi negribās pēc darba līst tajos korķos un skatīties, kā kas notiek. Satiksmes izmaiņas vakar pa dienu bija nedaudz neizprotamas, jo īpaši, ja strādāt sāka tikai šodien.

rusantro teica...

Es pats baidījos, ka būs lieli korķi, bet pēc 17:00 un no rīta neko tādu neesmu novērojis. Kustību ierobežošana tika uzsākta pavisam tizli. No 12 līdz 18 un nevienam tā nebija saprotama. Bet nu būs jāpierod, vismaz uz kādu laiku. 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search